La o primă vedere, între locul nunții și muzică nu pare a fi o legătură directă, cu cât e salonul mai mare, cu atât dăm muzica mai tare 🙂
Lucrurile stau, în realitate, cu totul altfel. Sunetul pe care îl percepi trebuie să fie suficient de tare ca să te ridice la dans, suficient de încet cât să te poți auzi cu ceilalți, să nu țipi când porți o conversație, el depinde de o mulțime de factori, cum ar fi suprafața spațiului și numărul de invitați.
Dacă în încăperea respectivă predomină lemnul, există covoare, draperii, texturi absorbante, cu tavanul la înălțimea standard, cum am întâlnit, de exemplu la CaredyLuxuryBallroomBucuresti sau Salon du Mariage, sunetul va fi cald, prietenos, aici inginerul de sunet se simte confortabil de cum intră pe ușă. Un loc unde lemnul e, de asemenea predominant, dar are suprafața vitrată foarte mare și tavanul foarte înalt, cum este, de exemplu, Grădina Vlahiia va avea o cu totul abordare din punct de vedere tehnic.
Există locuri de nunți unde predominante sunt suprafețele cu geamuri, gresie pe jos în care sunetul se întoarce, nu se absoarbe, aceste locuri presupun alt tip de soluții tehnice. Un inginer de sunet bun, cu experiență, cum este cel al trupei Othello, va găsi întotdeauna o soluție. Ne amintim de o nuntă la Buftea, la Studiourile Media Pro, într-un cort ca o minge, unde, când am intrat să prospectăm pentru eveniment, ecoul era atât de mare că nu puteai vorbi la telefon, dar inginerul nostru priceput a găsit, evident, calea de rezolvare și evenimentul a fost, ca întotdeauna, un succes.
Din păcate există și locuri unde lucrurile sunt concepute fără o viziune, mânate de lăcomie, saloane înșirate unul lângă altul, fără o izolare corespunzătoare a pereților, iar muzica se aude dintr-o încăpere în alta, ceea ce crează probleme mari, foarte greu de rezolvat tehnic.
Toate aceste detalii sunt importante atunci când vă doriți o petrecere memorabilă pe care muzica de calitate să o pună în valoare.